close

Gastric Sleeve realizat la Ovidius Clinical Hospital pentru un bărbat de peste 170 de kg

2015-09-24

O intervenție de mare anvergură a fost realizată din nou la Ovidius Clinical Hospital. Un pacient cu obezitate morbidă a fost tratat chirugical printr-o intervenție de chirurgie bariatrică numită în limbaj medical „Gastric Sleeve”. Bărbatul ajunsese să cântărească peste 170 de kilograme și suferea și de insuficiență venoasă cronică și apnee în somn. Pentru a combate cu adevărat efectele negative produse de obezitate, pacientul este nevoit să piardă din greutate. Acest lucru se realizează optim, în cazuri atât de severe, cu ajutorul operației de micșorare a stomacului.

Dr. Gabriel Serac, medic primar chirurgie generală, specialist in chirurgie bariatrică, a condus echipa de medici specialisti care a realizat intervenția deosebit de importantă, formată din Dr. Alina Vîncă, medic primar chirurgie generală, Dr.Mihai Hrițcu, medic primar chirurgie generală, Dr. Stelian Ilie Mociu, medic primar anestezie și terapie intensivă, Dr. Alina Molodovan, medic primar anestezie și terapie intensivă, și Dr. Roxana Buiuca, medic primar anestezie și terapie intensivă.

“Gastric Sleeve” reprezintă o modificare a modului în care organismul își consumă energia din rezervele acumulate, reducând numărul de calorii consumate de pacient la fiecare masă.”, a spus dr. Serac despre procedură.

Intervenția se realizează laparoscopic și constă în îndepărtarea unei mari părți din stomac, aproximativ 75-80%. Pacientul rămâne cu un tub gastric de 60-120 ml, care se calibrează pe o sondă.

“Operația a decurs foarte bine și suntem mai mult decât mulțumiți de rezultat. În următoarele șase luni de zile poate că pacientul nu va ajunge la greutatea ideală, însă ne așteptăm la o recuperare completă într-un an de zile, dacă el va respecta indicațiile medicale și va urma întocmai regimul recomandat. Bineînțeles, toate aceste elemente nu au efectul scontat fără un program susținut de activitate fizică. Este însă foarte important pasul pe care l-a făcut acum, iar premisele sunt deosebit de bune.”, a mai adăugat specialistul de la Ovidius Clinical Hospital.

Pentru readaptarea organismului, pacientul va urma un regim bazat pe lichide în primele două săptămâni postoperator, după care încetul cu încetul vor fi incorporate și alimente pasate în mesele acestuia.

Obezitatea cronică, tratată la OCH

Obezitatea este o boala cronică ce poate produce foarte multe alte afecțiuni în organism. Vestea bună este că poate fi tratată. Chirurgia bariatrică, sau chirurgia obezității, vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu obezitate severă prin intervenții chirurgicale inovatoare, în scopul recuperării complete a pacienților până la atingerea greutății ideale. 

La Ovidius Clinical Hospital, pacienții beneficiază de toate dotările necesare pentru diagnosticarea obezității și a bolilor conexe acesteia, tratamentul chirurgical de excepție, îngrijire postoperatorie în condiții de maximă securitate, precum și de monitorizare.